NTM Kleine Henschel spoor 0NTM historie in model HO en O:

Reeds in de vroege jaren tachtig van de vorige eeuw verschenen er in ‘HO’ modellen van de NTM bij Philotrain. De Grote Henschel 29-50, rijtuigen BC 38-72, koppelwagens K13-17, goederenwagens uit de E-serie en open goederen-wagens G 1-25. Het is bijna dertig jaar geleden dat Philotrain spoor ‘O’ modellen begon te produceren in schaal 1:43.5. De NTM Grote Henschel 29-50 was het eerste spoor ‘O’ model bij Philotrain dat in 1987 het levenslicht mocht zien. Er volgden goederenwagens uit K, G, en E-serie, gevolgd door de rijtuigen BC 38-72 en BC 73-78. De Kleine Henschel mocht niet ontbreken en is inmiddels in samenwerking met Phildie geproduceerd.

NTM Kleine Henschel 28 in spoor ‘O’:
De plannen voor dit model lagen al jaren op de plank en ook al weer jaren geleden werden de eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van deze tramloc. Al die jaren van voorbereiding hebben uiteindelijk hun vruchten afgeworpen en de productie van deze karakteristieke NTM loc heeft, dankzij de verzamelde gegevens uit de monden en geschriften van wijlen J.J. Tiedema en J.J. Buikstra, vijf historisch verantwoorde varianten opgeleverd.

Vanwege een aantal afbestellingen zijn de onderstaande varianten nog leverbaar:

Cat.nr

NTM-nr.

Kleur-biezen-lijsten

Nr. schild zijkant

Fabrieksschild

Dakvorm

435/68-5

NTM 28

Egaal NTM groen

ja

ja

Oorsprong

435/68-KIT

 

naar keuze

naar keuze

naar keuze

naar keuze

In totaal zijn er 22 genummerde modellen gebouwd van de NTM Kleine Henschel. De aandrijving met Faulhabermotor is speciaal voor dit model ontwikkeld en gebouwd door de firma Munz.
Naast de 22 kant en klare modellen zijn er 3 onderdelensets geleverd.

Hieronder presenteren wij de modellen van de Kleine Henschel die nog leverbaar zijn. De prijs van de kant en klaar gebouwde modellen bedraagt € 2.200,-- per stuk.De bouwset kost € 995,00.


435/68-5  NTM 28 met gemonteerde olielampen. De lampen worden los meegeleverd en kunnen naar eigen inzicht op de lantaarnhouders worden gemonteerd

435/68-KIT Bouwset met gemonteerde ketel en aandrijving. De bouwhandleiding is voorzien van duidelijke afbeeldingen van het bouwproces van de kant en klarte modellen van de Kleine Henschel. Er zitten verschillende nummers in de bouwset, waardoor de bouwer zelf kan bepalen welke uitvoering wordt gebouwd.

 

© 2021 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models