870/65 - NZH B11-B15 MAN bijwagen

Korte historie
Salonrijtuig B13 van de Blauwe Tram van de NZH is afgebeeld als H0 model. Dit rijtuig maakte voorheen, samen met de andere salonrijtuigen uit de serie B11-B15 jarenlang deel uit van het materieel bestand van de Gooise Tram. Het rijtuig werd daar getrokken achter een Henschel stoomtramlocomotief of achter een bijna gelijk uitziende motorwagen.

Vanaf 1940 werden deze rijtuigen echter overgenomen door de NZH, als aanhangrijtuig achter de gelede A600 trams. Deze combinaties deden dienst op de lijnen naar Noordwijk en Katwijk.

Model
Philotrain heeft onder catalogusnummer 870/65-KIT een gedetailleerde messing kit op de markt gebracht van deze rijtuigserie. De bouwset is compleet met messing etswerk, gietdelen, filigrane spaakwielen, magnetische bekerkoppelingen, gemakkelijk te bewerken kunststof dak, glas, decals en een duidelijke exploded view bouwhandleiding.
De bouwsets zijn volledig uitverkocht.

Van deze rijtuigen is een gering aantal als kant en klaar model gebouwd. Het handvervaardigde model van de NZH B13 is geheel gebouwd uit messing, met een kunststof dak, fine scale wielen en een magnetische bekerkoppeling.
Deze rijtuigen kunnen worden gebruikt achter de NZH A600 trams van Philotrain (cat.nr. 870/30).

 

© 2021 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models