Metrop 719 - D 1/3 “LIMMAT” stoomloc van de Schweizerische Nordbahn

Korte Historie
De eerste Zwitserse spoorwegmaatschappij , de Schweizerische Nordbahn, bestelde bij de opening vier locomotieven bij Kessler in Karlsruhe, waarvan twee loc’s met een 2'A wielopstelling. Deze werden "Limmat" en "Aare" genoemd. De “Limmat” werd in 1847 in dienst gesteld.
Opvallende kenmerken van deze locomotieven zijn de koepelvormige staande ketel en de lange schoorsteen, die ontworpen is voor de verbranding van hout. De vorm van de gebruikte staande ketel maakte het mogelijk om af te zien van een stoomdom. Om water in de ketel te kunnen brengen, werd een destijds gebruikelijke pomp gebruikt, welke wordt aangedreven door de rijbeweging van de locomotief.
De rem bestaat uit een draaispindelsysteem met houten remblokken op de tenderwielen. Conform de mogelijkheden van toen werden de ketel en cilinders geïsoleerd met hout. In de werkplaats van de Schweizerische Nordbahn in Zürich werd de "Limmat" in 1866 omgebouwd tot een twee-assige rangeerlocomotief. De "Limmat" werd in 1882 gesloopt.

Voor het eeuwfeest in 1947 maakten SLM en HW Zürich een replica van de "Limmat". De loc is daardoor tot op vandaag te bewonderen in het “Verkehrshaus der Schweiz” in Luzern.

Model
Het handvervaardigde messing model van de “Limmat” is in 1977 door Frisko/Philotrain vervaardigd in opdracht van het Zwitserse merk Metroplitain. Er zijn slechts 42 exemplaren van dit model gebouwd! Deze loc is één van de vroegste producties van Philotrain.
De loc is voorzien van filigrane detaillering, een met echt hout beklede ketel en  fine scale wielen. De robuuste aandrijving is in de tender verwerkt. Het model is geschikt voor 2-rail gelijkstroom.

 

© 2021 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models