75C - NS 3501 sneltreinloc, gebouwd door Beyer, Peacock and Company

NS 3501
De oorspronkelijke serie NS 3500 was een serie sneltreinlocomotieven van de Nederlandse Spoorwegen (NS) en haar voorgangers Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorweg-Maatschappij (NBDS) en Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen (SS). Rond de eeuwwisseling van de 19e naar de 20e eeuw bestond er steeds meer behoefte aan zwaardere locomotieven i.v.m. de steeds zwaarder wordende treinen. De NBDS bestelde in 1907 als eerste spoorwegmaatschappij in Nederland sneltreinlocomotieven met de asindeling 2'C, welke in 1908 door Beyer, Peacock and Company werden geleverd en met de bedrijfsnummers 30-35 in dienst werden gesteld. De grotere maatschappijen Nederlandsche Centraal Spoorweg Maatschappij (NCS) en SS kwamen pas twee jaar later met dergelijke krachtige sneltreinlocomotieven.
Behalve dat dit de eerste locomotieven in Nederland waren met drie gekoppelde aandrijfassen, waren dit ook de eerste locomotieven in Nederland met een keteldruk van 14 atmosfeer. De locomotieven voldeden volledig aan de verwachtingen: tot boven het normale gewicht geladen treinen op tijd rijden en zelfs vertragingen inhalen. De post moest immers op tijd in Berlijn zijn en de aansluiting op de mailboot in Vlissingen moest worden gehaald. De kleur van de locomotieven was sprankelend blauw, met zwarte banden en rode biezen afgezet. Ze werden door hun kleur en de route via Noord-Brabant al snel Blauwe Brabanders of Grote Blauwen genoemd.
Met het samenvoegen van het materieelpark van de SS en NBDS met dat van de Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (HSM) in 1921 werd de locomotieven van nieuwe NS nummers 3501-3508 voorzien. Vanaf 1939 begon de afvoer van deze markante locomotieven. De 3501 en 3505 werden echter pas na de Tweede Wereldoorlog  in 1946 buiten dienst gesteld.

Het handvervaardigde messing model is voorzien van fine scale wielen en stroomafname via de loc en via de tender. De motor zit in de tender en drijft via een cardanas de drijfwielen van de locomotief aan. De rijeigenschappen zijn uitstekend.  De loc heeft verende buffers en modelschroefkoppelingen.

 

© 2021 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models