3242 - THS P 7920 Postrijtuig Plan C Berlijns blauw

Plan C postrijtuig

Aansluitend op zeventig naoorlogse rijtuigen Plan D bestelde NS tien postrijtuigen van het type Plan C. De postrijtuigen P 7911-7920 werden in 1952 in dienst gesteld. De rijtuigen hadden de nieuwe turquoise kleurstelling met een brede donkerblauwe bies onder de ramen en een smalle blauwe bies aan de boven- en onderzijde van de rijtuigbak. Vanwege de kwetsbaarheid van de turquoise kleur, werden vanaf 1956 alle rijtuigen Plan C overgespoten in het Berlijns blauw met een zandkleurige bies aan de boven- en onderzijde van de rijtuigbak.

De rijtuigen waren voorzien van vier dubbele schuifdeuren om de postzakken snel te kunnen in- en uitladen. Ook was er aan beide zijden een brievenbus aangebracht ter hoogte van de sorteerafdeling. In het interieur was TL-verlichting toegepast. De postrijtuigen waren eigendom van de PTT en kregen op de zijwanden messing schilden met het Nederlandse wapen, Boven en onder de schilden stond de tekst Nederlandse Posterijen.

Het model is met de hand vervaardigd door de firma THS. Indien gewenst worden kortkoppelingen meegeleverd van Roco, Fleischmann, Märklin of PIKO.

 

© 2021 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models