DB V60 dieselloc Markscheffel & Lennartz in spoor 'I'

De DB serie V60 is een Duitse diesellocomotief van de Deutsche Bundesbahn (DB) en later de Deutsche Bahn AG (DB AG), die met name wordt gebruikt voor rangeerdiensten, maar ook als trekkracht voor lichte goederentreinen.
De DB had een tekort aan kleine rangeerderloc’s. Als gevolg hiervan werd in 1951 een diesel rangeerloc ontworpen, waarbij bijna alle grote locomotieffabrikanten betrokken waren bij de ontwikkeling en productie ervan. De nieuwe serie werd bij aflevering ingedeeld in de serie V60. In 1955 werden de eerste locomotieven, V60 001-004, geleverd door Krupp, Krauss-Maffei, Mak en Henschel, elk met verschillende motoren. Later in dat jaar werden de eerste productie-exemplaren besteld. Een aantal van de locomotieven kregen een zwaarder chassis en hadden een hoger adhesiegewicht van 53 ton. Bovendien konden deze motoren tot 6 ton extra ballast vervoeren voor zware taken, maar ze bleven geclassificeerd in de V60 serie. In totaal werden 942 locomotieven van deze serie gebouwd. In 1968 kregen de V60's, net als alle andere DB-locomotieven, computernummers. Op dat moment werd de serie verdeeld in reeksen 260 (lichte variant) en 261 (zware variant).
De museumlocomotief V60 150 is helaas verbrand tijdens de grote brand in de locomotiefloods van het Neurenberg Transport Museum.
Bron: Wikipedia

Model
Het handvervaardigde messing spoor I model van de DB V60 594 van Markscheffel & Lennarz heeft stroomafname via alle wielen. De rijeigenschappen zijn uitstekend. De loc is voorzien van fine scale wielen, werkende modelschroefkoppelingen en verende buffers. De wijnrode loc is voorzien van fijn bieswerk en opschriften. De inrichting van het machinistenhuis is geheel volgens voorbeeld nagebootst. De witte 3-punts frontverlichting wisselt met de rijrichting.
Het model verkeert in onberispelijke staat, de originele verpakking is aanwezig.

 

© 2022 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models