DB V65 dieselloc Markscheffel & Lennartz in spoor 'I'

De serie V65, later serie 265, locomotieven werden kort na de indienststelling van de eerste V 60's aan de DB geleverd. Bijzondere kenmerken waren de MaK-motor met slechts 750 t.p.m. en de Beugniot-hendel tussen de afzonderlijke assen, die het rijden in de bochten aanzienlijk verbeterde. Voor de treinverwarming had de motor een ketel die werd verwarmd door de uitlaatgassen van de motor. De motor zelf moest worden voorverwarmd met een Dofa cokesoven. Hiervoor kon een voorraad tot 100 kg cokes worden meegenomen.
Hoewel de serie V65 met slechts 15 stuks in een relatief klein aantal is gebouwd, was het ontwerp eigenlijk slechts een kleine wijziging van de 600D die door MaK voor particuliere spoorwegen werd gebouwd. Deze behoorden tot de zogenaamde MaK-drijfstang-gekoppelde locomotieven (MaK-Stangenlokomotiven), die in grote aantallen door particuliere spoorwegen werden geëxploiteerd. Hun vermogen varieerde tussen 240 en 1.200 pk (180 en 880 kW).

De locomotieven werden aanvankelijk ingezet voor lichte reizigerstreinen in het gebied van Marburg/Lahn, maar ze werden in 1964 vervangen door de krachtigere V100. Daarna werden tot 1980 vijf exemplaren ingezet voor rangeerwerkzaamheden op het veerbootstation Puttgarden, gestationeerd bij het depot (Bahnbetriebswerk) te Puttgarden. De rest was in dienst bij Hamburg-Altona, waar ze onder meer bij de Hamburgse havenspoorlijn werden ingezet.

Locomotief V65 001 is bewaard gebleven en wordt, na een periode bij de Meppen-Haselünne-spoorlijn, nu beheerd door de Osnabrücker Stoomtreinvereniging (Osnabrücker Dampflokfreunden) en wordt gebruikt als een museumlocomotief. Een andere V65, nummer V65 011, is eigendom van het DB Museum. De loc is in bruikleen gegeven aan het spoorwegmuseum Bochum-Dahlhausen, eigendom van de DGEG (German Railway History Company).
Bron: Wikipedia

Model
Het handvervaardigde messing spoor I model van de V65 011 van Markscheffel & Lennarz heeft stroomafname via alle wielen. De rijeigenschappen zijn uitstekend. De loc is voorzien van fine scale wielen, werkende modelschroefkoppelingen en verende buffers. De wijnrode loc is voorzien van fijn bieswerk en opschriften. De inrichting van het machinistenhuis is geheel volgens voorbeeld nagebootst. De deuren kunnen worden geopend. De witte 3-punts frontverlichting wisselt met de rijrichting.
Het model verkeert in onberispelijke staat, de originele verpakking is aanwezig.

 

© 2022 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models