37B - NS AB 7216 Ovale ramen rijtuig groen

De dertiger jaren was het tijdperk van luxe treinen naar bestemmingen met allure, zoals Dresden, Leipzig, Berlijn en Parijs. Het was de tijd van de Rheingold die welgestelde passagiers op luxe wijze vanuit Hoek van Holland tot in de Alpen bracht. Reeds in 1928 namen de Nederlandse Spoorwegen de eerste geheel stalen rijtuigen voor internationaal verkeer in gebruik: de Ovaalramers. De rijtuigen waren in bonte treinsamenstellingen te zien. De Ovaalramers waren toegelaten België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Tsjecho-Slowakije, Roemenië, Joegoslavië, Polen, Bulgarije, Italië en Luxemburg. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen negen rijtuigen verloren. Vanaf 1947 werden de overgebleven Ovaalramers ook toegelaten in Denemarken en Zweden, waarvoor de rijtuigen werden voorzien van ogen om ze op de veerboten te kunnen verankeren.
In 1954 werden de houten banken uit de derdeklasrijtuigen vervangen door beklede zittingen. Na de afschaffing van de oude luxe eerste klas in 1956 en het wijzigen van de oude tweede en derde klas in respectievelijk eerste en tweede klas werden de rijtuigen met gecombineerde eerste en tweede klas gewijzigd in volledig eerste klas (A 7201-7206 en A 7211-7217) en de rijtuigen derde klas werden gewijzigd in tweede klas (B 7101-7105).
Bronnen: Artitec en Wikipedia

Model
Het model van de Ovaalramer is uitgevoerd in de kleur donkergroen met een grijs dak. Het handvervaardigde messing model is voorzien van fine scale wielen, verende buffers en modelschroefkoppelingen.

 

© 2022 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models