21D - NS dienstwagen Kraanonderhoud (ex Dg)

De goederentreinbagagewagen (Dg) beleeft zijn hoogtijdagen in de jaren 1950. Een Dg heeft een dienstafdeling en een bagageafdeling. De dienstafdeling heeft aan de zijkant een uitbouw met ramen. binnen bevinden zich een leren driepersoonsbank, een tafel en een kachel. De bagageafdeling heeft een toilet, een kolenkit en een kast met propaangasflessen voor de verlichting. De conducteur doet tijdens de rit administratief werk en houdt met schuin geplaatste spiegels beide zijden van de trein in de gaten. Vaak doen meerdere conducteurs dienst op dezelfde trein en deze kunnen het niet altijd even goed vinden. Het verhaal gaat zelfs dat er vlak voor het einde van de dienst wel eens in de kachel werd geurineerd, zodat de volgende in een stinkende wagen moet zitten! Door het wegvallen van kolenvervoer en bezuinigingen verdwijnen in de jaren 60 veel Dg’s van het spoor of krijgen een andere functie, bijvoorbeeld als dienst- of verwarmingswagen.
Dg NS D 2696 is bewaard in de collectie van het Spoorwegmuseum te Utrecht.

Tussen 1964 en 1966 werd een groot aantal buiten dienst gesteld.  Van de afgevoerde wagens kregen elf stuks een nieuwe bestemming als dienstmaterieel. In de loop van de jaren zeventig kregen meer afgevoerde Dg’s een nieuwe bestemming als dienstmaterieel of werkwagen.
Bron: Spoorwegmuseum

Model
Het model van de voormalige Dg is gehouden in de moderne NS kleuren, blauw met geel. Het handvervaardigde messing model is voorzien van fine scale wielen en modelschroefkoppelingen.  De wagen heeft verende buffers.

 

© 2022 Philotrain
Handcrafted Fine Scale Brass Models